Ісламський світ джиннів

Протягом усієї історії людство приваблювало надприродне. Духи, привиди та багато інших істот заповнили наші розуми і захопили нашу уяву. Чи існують ці духи насправді? Чи є вони чимось більшим, ніж просто плодом нашої уяви та ілюзією?

На думку мусульман, вони цілком реальні. Парфуми, привиди, півтергейст і примари - все це може бути пояснено, коли людина розуміє ісламську концепцію парфумів - світ джиннів.


Джинн - це слово зовсім нечуване в англійській мові. Зверніть увагу на схожість між Джинном і генієм (Genii), фільми зіграли свою роль у зображенні джинів як істот, здатних виконати будь-які побажання людства. Незважаючи на це джинни не є частиною невинної казки, вони цілком реальні і можуть становити реальну загрозу для людства.

Джинни в Ісламі

Однак Бог Мудрий, і Він не залишив нас беззахисними, і Всевишній пояснив природу джиннів. З Корану і Сунни Пророка Мухаммада, хай благословить його Аллах, ми дізнаємося про методи і мотиви цих існувань. Всевишній дав нам «зброю», щоб захистити себе, і засоби, щоб протистояти переконанням. Однак спочатку ми повинні мати чітке уявлення про те, що являють собою джинни.

Арабське слово походить від "дієслова, яке означає" приховувати "", ховати ". Джинни названі так тому, що вони ховаються від людських очей, Джинни є частиною Божого творіння, вони були створені з вогню ще до створення Адама і людства.

А світ джиннів Ми створили раніше, коли створили Ібліса з палаючого вогню, який пробивається в пори людського тіла (15:26).

З Сунни пророка Мухаммада (світ йому і благословення) відомо:

«Ангели були створені зі світла, джинни з вогню і люди з того, що було наказано для вас (мається на увазі глина)» (Муслім).


Бог створив ангелів, джиннів і людство для поклоніння Ему.Я створив джиннів і людей тільки для того, щоб вони поклонялися Мені (51:56)

Джинни існують в нашому світі, але вони живуть самі по собі. Джинни мають свій особливий характер і відмінні риси,які зазвичай залишаються прихованими від людства.У джиннів і людей дійсно є деякі схожості, найбільш важливими з яких є свобода волі і разом з нею можливість вибору між добром і злом, правильним і неправильним Джинни їдять і п'ють, одружуються, народжують дітей і вмирають.

Ми створили для Геєнни багато джиннів і людей. У них є серця, які не зрозуміють, і очі, які не бачать, і вуха, які не чують. Вони подібні до скотини, але є ще більш заблудні. Саме вони є безтурботними невагами. (7:179)

Ісламський вчений Ібн Абдель Барр зазначав, що джинни має кілька імен і існує кілька різних типів даних існують. Загалом, вони називаються джиннамі. Джинн, який живе серед людей - джинн, який прив'язується до дитини - джинн зла - Ша самі злі і сильні джинни називаються.

У хадісах Пророка Мухаммада йдеться, що джинни діляться на три категорії:«Ті, хто має крила і літають по повітрю, ті, хто нагадують змій і собак, і ті, хто подорожує в нескінченності» (Ат-Табарані).

Серед джиннів є ті, хто вірить у Бога і послання всіх Його пророків, і є ті, хто цього не роблять, є і ті, хто відмовляться від зла і стануть справжніми віруючими, вірними і терплячими.

Скажи: "Мені було відкрито, що кілька джиннів послухали читання Корану і сказали: "Воістину, ми чули дивовижний Коран.Він наставляє на прямий шлях, і ми увірували в нього і не будемо долучати робітничої до нашого Господа (72:1-2).


Джинни відповідальні перед Богом і підкоряються Його командам і заборонам і будуть притягнуті до відповідальності і потраплять або в Рай, або в Ад. Джинни будуть присутні з людьми в День Суду.

Ми скажемо: "Про сонмище джиннів і людей! Хіба до вас не приходили посланці з вашого числа, які читали вам Мої аяти і попереджали вас про зустріч з цим днем вашим? " Вони скажуть: «Ми свідчимо проти самих себе». Мирське життя спокусило їх, і вони принесуть свідчення проти самих себе про те, що вони були невіруючими (6:130).

Надприродні істоти дійсно є, ми не самотні, вони живуть поруч з нами, але в той же час і окремо від нас. Їх існування пояснює багато дивних і тривожних явищ.

Чи Сатана (Шайтан) є одним з джиннів?

Шайтан - представник категорії злих джиннів, ворожих Аллаху і людям. Їхнім паном є Сатана. Після Дня суду шайтани разом зі своїм паном Сатаною приречені на пекельні муки. За допомогою своїх слуг Сатана зневажає людей, відволікає їх від благочестивих діл і підбиває на вчинення гріхів.

Сатана, диявол, - уособлення зла, відомий під багатьма іменами, християни зазвичай називають його сатана, серед мусульман він більш відомий як.


Вперше він постав в історії Адама і Єви, і, хоча християнська та ісламська традиції мають багато спільного, є певні відмінності з цього приводу.

Історія Адама і Єви добре відома всім. Сатана позаздрив Адаму і відмовився підкоритися наказу Аллаха - вклонитися першій людині.

Всі ангели до одного впали ниць, за винятком Ібліса, який відмовився бути серед полеглих ниць. Він сказав: "Про Ібліс! Чому ти не серед полеглих ниць? " Він сказав: «Не подобає мені падати ниць перед людиною, яку Ти створив із сухого дзвінка глини, отриманої з видозміненого бруду». Він сказав: "Зиди звідси. Відтепер ти вигнаний і побиваємо. І прокляття пребуде над тобою до Дня спорудження "(15:30-5).

Наш найлютіший ворог

Сатана був зарозумілим і зарозумілим, його обіцянкою з цього моменту стало вводити в оману і обманювати Адама, Єву та їхніх нащадків. Коли Сатана був вигнаний з раю, він дав обіцянку Богові зробити все можливе, щоб ввести в оману людство.

Сатана підступний і хітер, знає слабкості людських істот, вдається до всіляких хитрощів і обману, щоб відвести людину з праведного путі.Він почав робити гріх привабливим для людства і спокушати людей злом.


Припущення Ібліса щодо них виявилося правдивим, і вони пішли за ним, за винятком групи віруючих. (34:20)

Бог попереджає нас про ворожість Сатани протягом усього Корану. Він здатний обманювати, вводити в оману. Він здатний уявити гріх, схожим на ворота в рай, і якщо не бути обережним, то можна легко увійти в оману. Алах Всемогутній каже:

Про сини Адама! Не дозволяйте Сатані збагнути вас, подібно до того, як він вивів з Раю ваших батьків (7:27)

Справді, Сатана є вашим ворогом, і ставтеся до нього як до ворога. Він кличе свою партію до того, щоб вони стали мешканцями Полум'я (35:6)

Хто зробив сатану своїм покровителем і помічником замість Аллаха, той уже зазнав очевидного збитку (4:119)


Як вже говорилося вище, кінцева мета сатани - відвести людей від раю, але він також має короткострокові цілі, наприклад, введення людей в ідолопоклонство і багатобожництво, що спокушає їх здійснювати гріхи і акти непокори. Він шепоче у вуха віруючих, порушує молитву і пам'ять про Бога і наповнює наші уми непотрібними мислями.Сатана сіє ворожнечу між народами, вселяє сумнів в умах людей і викликає розлад між чоловіком і дружиною, він досвідчений у своїй справі.

Здібності джиннів

Те, що відрізняє джинна від людини, - це його сила і здібності. Господь наділив їх такими можливостями для випробування. Якщо вони використовують свою силу в пригноблення інших, їм доведеться нести за це відповідальність. Знаючи про незвичайні здібності джиннів, ми по-іншому дивимося на загадкові події, що творяться навколо нас.

Одна зі здібностей джиннів - прийняття будь-якого вигляду. Так, вони можуть постати перед нами в образі людини, тварини, рослини. Ще одна навичка, яка за століття існування джинни навчилися доводити до досконалості, - оволоденіеразумом і тілами інших створінь.

Тільки іслам дає правдиве пояснення цьому явищу. Мусульмани знають, що джинни опановують тіла людей з багатьох причин. Іноді таке відбувається тому, що джинну або члену його сім'ї було завдано шкоди (нехай навіть випадково). Іноді джинн закохується в людину і вселяється в неї. Але найчастіше причина в злості і нечестивості джиннів. Саме тому Аллах наказує мусульманам якомога частіше читати Коран у своїх будинках. Пророк Мухаммад, хай благословить його Аллах і вітає, повідомив:

«Здатність літати і бути невидимими роблять джиннів головними учасниками аномалій» .Вуду, чорна магія, півтергейст, чаклунство, медіуми - варто лише познайомитися зі світом джиннів, як все це набуває цілком логічного пояснення.

Захист від джиннів

Головною зброєю від джиннів є Бісмілла, поминання Аллаха і читання Корану, але особливо другої і третьої сури. Джинни також тікають, коли чують заклик до молитви.

Пророк Мухаммад (світ йому) говорив, що джинни збираються у великих кількостях і виходять з настанням темряви. З цієї причини він наказав нам, щоб наші діти перебували всередині будинку в сутінковий час.

Існують багато способів, якими ми можемо захистити себе і свої сім'ї від шкоди, завданої джиннами. Найголовніше - звернутися до Бога і просити про Його захист, дотримуючись слів Корану і вчень пророка Мухаммада (світ йому), шукайте притулок у Бога, щоб Він захистив нас від джиннів і дияволів.

Коли ти читаєш Коран, то шукай захисту від вигнаного і побиваного сатани у Аллаха. Воістину, він не владний над тими, які повірили і сподіваються тільки на свого Господа (16:98-9).

Усвідомлення природи джиннів дозволяє зрозуміти деякі дивні явища, які відбуваються в нашому світі. Люди звертаються до ворожок і екстрасенсів, щоб зазирнути в майбутнє. Є деякі особи, які стверджують, що говорять з мертвими і володіють таємничою інформацією. Іслам же каже, що це неможливо.

Тим не менш, у давнину джинни могли підніматися на небесах. Тоді вони могли дізнатися про події до того, як вони відбулися. За часів Пророка Мухаммада (світ йому) захист небес був збільшений і залишається таким до цих пір. Джинни не в змозі підслуховувати розмови в небесному царстві.

Ми досягли неба, але виявили, що воно заповнене суворими вартовими і палаючими вогнями.Перш ми сідали там на сідницях, щоб підслуховувати. Але той, хто підслухає зараз, виявить, що його підстерігає палаючий вогонь. Ми не знаємо, чи зло задумане для тих, хто на землі, чи Господь побажав направити їх на прямий шлях (72:8-10).

Іноді в цьому дивному і дивовижному світі ми стикаємося з випробуваннями і негараздами. Впоратися зі шкодою і злими намірами джиннів здається ще більшим випробуванням, але відрадно знати, що Бог є джерелом всієї сили і влади і нічого не відбувається без Його дозволу.

Пророк Мухаммад (світ йому) сказав, що найкращий захист від зла   людства і джиннів - це три останні  Корана. Час від часу нам доводиться стикатися зі злом джиннів, але Бог - наш притулок, звернення до Нього - наше спасіння.

Немає жодного іншого захисту, крім захисту Аллаха, Йому одному ми поклоняємося і тільки до нього ми звертаємося за допомогою.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND